Alas Lied

Weit, weit hinter den sieben Bergen und den sieben Meeren der Einsamkeit wohnte vor langer Zeit ein kleines Mädchen, das hieß Ala.
Ala war kein gewöhnliches kleines Mädchen, das abends von Mutter und Vater ins Bett gebracht wurde und morgens früh wieder aufstand, um zur Schule zu gehen,...nein..., Ala war ein ganz besonderes Mädchen, denn sie lebte schon so viele Jahre lang, dass es überflüssig war zur Schule zu gehen.

Ganz allein hauste sie in einer großen Felsgrotte, die hinausragte über das siebte der sieben Meere der Einsamkeit.

 


Op de Leipziger Buch Messe van 2002 werd het boek van Irina Zuboff ten doop gehouden, waarvan hiernaast de omslag is te zien. Het omslag ontwerp is van Corneille. Naast de presentatie op de Buchmesse zelf, werden twee euritmievoorstellingen in de stad Leipzig gegeven waarin het verhaal van de kleine Ala werd verteld en euritmisch op het toneel werd uitgebeeld, omlijst met muziek van Stefan Brakkee.Het boek bevat naast het verhaal ook de vormen van de euritmische choreografie en de voor dit verhaal gecomponeerde muziek.In zijn drie-eenheid is het daarmee een uniek boekje dat de vertelkunst, de euritmische dans en de muziek met elkaar verbindt.

Deze presentatie is een samenwerkingsverband van:

Irina Zuboff,
Hogeschool Helicon: Nina Ringel en KlankKleur